Joyful Happening
Let's Create A New World

De Tram

Create A New World!

Engelse vertaling

Ik zat gisteren in de tram toen de controleurs binnen kwamen.
Terwijl aan de persoon achter mij om een vervoersbewijs werd gevraagd, bitste de controleur mij toe waarom ik mijn mondkapje niet over mijn neus had. Daarachter nog de mededeling hoe hoog een boete is die ze kan uitschrijven.

Ze gaat verder in gesprek met de persoon achter mij, die geen geldig vervoersbewijs bij zich blijkt te hebben.

Ik trek mijn mondkapje over mijn neus. In de tussentijd ga ik met mijn aandacht naar de rust in mijn hart. Vandaar uit voel ik liefde opkomen voor de controleur. Niet voor haar wijze van communiceren, maar voor de persoon. Gewoon van mens tot mens voel ik warmte in mijn hart.

Ik focus op het warme gevoel voor haar en hoor haar stem veranderen tegen de persoon achter mij.
Ze praat zachter en meer begripvol. Terwijl ze haar taak als controleur uitvoert.
Daarna komt ze naar mij om mijn pasje te controleren. Ze zegt niets meer over mijn mondkapje. Ze is nu zeer vriendelijk tegen mij.

Ik heb het idee dat we ons nu allebei beter voelen!

 

Aanvulling
Onze wereld is voornamelijk opgebouwd uit een liefdesveld en een draconisch veld.

Uit het ene veld komen gruwelijke zaken voort en uit het ander prachtige. Kijk maar om je heen!
Deze twee velden zijn ook in ons lichaam en gedrag terug te vinden. Kijk maar naar het hart en het reptilian brain in de hersenen. Kijk maar naar bv schuldgevoel, angst, overleven, aanvallen, afzondering en daarnaast bv liefde, omarmen, verbinden, eerlijk, transparantie. Door prikkels van buitenaf wisselen deze velden zich voortdurend af in jou. Het wisselt de hele dag door. En daar komen tal van emoties uit voort.

Als je dit hele proces waarneemt vanuit liefde voor jezelf, dan kan je alles accepteren, een plek geven, in beweging brengen en helen. Als je iets afkeurt van jezelf ontstaat er een splitsing.
Als je iets afkeurt in je omgeving of in de media, dan ontstaat er ook een splitsing in jou omdat je onderdeel bent van deze wereld.
Neem de velden waar vanuit liefde en zet alles in beweging in en om je heen.
Dat is werkelijk wakker worden, heen en creëren!

 

Terug naar Blog